2011. szeptember 10.

flóra a konyhában


bodzaszörp, rózsalekvár, akácméz, ibolya... szeretnék egyszer jégvirágból készült rétest enni.
a körte a gyümölcsök alt szólama: az íze nem túl markáns, de nincsen ősz nélküle. épp azon töprengek, két láda alt szólamot mihez is tudnék felhasználni, hogy ne rohadjon a nyakamra.


őszi nagytakarítás


megérintene az ősz, ha hagynám, mert hiszen ez is csak egy döntés ha lelkem nem lenne terhes a sok kötelességtől. kinézek az ablakon: a fellegek, az ágak, a járda hívogatóan pisszegnek: gyere ki. az ablakon belül viszont a konyha követelőzik: mosogasd el az edényeimet és söpörd fel a morzsákat, a fürdőszoba fülsértően sipít: pucold ki a wc-t és suvickold fel a csempét, a fürdőszobán belül a szennyeskosár így rimánkodik: szabadnapot kérek, a nappaliban felállított vasalódeszka pedig tárgyilagosan megjegyzi: gyűlnek a vasalatlan ruhahalmok.... és a benti zsivajtól valahogy nem hallom az eget szelő madarak csicsergését, sem a kósza darazsak döngicsélését. egyedül a kocsik zaja szűrődik be az ablakon keresztül: meg kellene már szerezni azt a jogsit.
és szokásomhoz híven beleesem abba a hibába, hogy ahelyett, hogy az élet valamelyik területén hasznossá tenném magam, a gép előtt ülök és elképzelem, milyen lenne, ha... erre mondják, hogy elméleti ember, vagy mégsem, azt hiszem a lusta, hanyag melléknevek közelebb állnak a valósághoz... és még ez sem késztet cselekvésre.


feledés


... ahogy a víz kifolyik két kezem közül.


2011. szeptember 8.

esküvő


A jegyesek háttal álltak a vendégeknek, arccal az oltár felé, így mikor örök hűséget fogadtak egymásnak, tekintetüket nem láthatta más, csak Isten és a hivatásos fényképész.


sweet dreams


Még sosem shoppingoltam álmomban. Úgy látszik agyamra ment a tegnapi egész napos blézerhajkurászás. (Na meg a lábamra...)


csomópont


Az apukák reakciói, ha gyermekük szárnyát bontogatja a kormánykerék mögött:
Klau apukája: viccesen cikizi a gyereket minden percben, hogy az pocsékul érezze magát: nézd, most hagyott le egy gyalogos...
Ádám apukája: erősen szorítja a kapaszkodót, és biztosítja a gyereket arról, hogy halálfélelme van mellette a kocsiban, hogy elvegye annak önbizalmát.
Az én apukám: minden egyes mozdulatba beleköt, és hosszas kiselőadásba kezd a kocsi működésének fizikájáról, hogy elhitesse, a gyerek soha nem fog megtanulni vezetni, ha a gépjármű műszaki részéhez nem konyít.


2011. szeptember 7.

ki korán fekszik...


Tegnap már fél tizenegykor ágyba bújtam, hogy jól kialudhassam magam, de köszönettel az ezáltal jócskán megzavart biológiai órámnak, alvásra csak reggel fél hat és fél nyolc között került sor...


2011. szeptember 6.

találkozás és búcsúzás, az élet annyi csak...


Egy pénztáros néni ma fizetés után jó egészséget, boldogságot, hosszú életet kívánt, és kifejezte afölötti örömét, hogy megismerhetett.