2015. május 1.

utcán elkapott tépelődésfoszlány







- Jól néz ki az autó, de csörög a motorja. Nem veszem meg, nincs benne békességem.












Gazdája vesztett pegazuslufit taszigál a szél.







L. mesél





Lőrincke nem tudja elviselni a páratlan dolgokat. A gyerekülés biztonsági övét kétszer kell édesanyjának bekapcsolnia, hogy a mozdulat ne maradjon egyedül, mert a mozdulatoknak barátkozniuk kell egymással.
Ő pusziból sem soha egyet kér, hanem mindig sokat, mert a puszik így boldogok.





2015. április 30.

jogi szeretetszolgálat






A hölgy megkérdezi Cukormentes Cukorkától, mit kell beírnia a lánya édesanyjának a leánykori nevéhez.






jogi szeretetszolgálat avagy amikor már túl magasan van az ingerküszöb






Az ügyfél sötét napszemüvegben, táskájában fehér bottal, karjaiban hozza vakvezető pincsi kutyáját, Napfényt, akinek a mellénykéjén jobb és bal oldalon is házilag varrt, vörös keresztek díszelegnek. Többször hangsúlyozza, hogy teljesen vak, miközben saját kezűleg válogatja ki a teleírt hivatalos papírok közül az ügy szempontjából relevánsakat. Időszakonként tombolási rohamok törnek ki rajta, melyek Aranytsillagot arra késztetik, hogy saját ügyfelét egy másik irodába vigye át, Cukormentes Cukorka ügyfele pedig  egész egyszerűen kimenekül a szobából. Amíg kimegyek lefénymásolni az iratait, hisztirohamot kap, majd a biztonsági őrök viszik el a folyosóról, miközben vakvezető pincsije elszabadul, és megbújik a szekrényem alsó polcának a sarkában. Az ügyfél ezt követően riasztja a mentőket és kihívja ránk a rendőrséget, akik jegyzőkönyvet vesznek fel a történtekről.

Este van, anyuval beszélgetek telefonon. Mellékesen megkérdezi, történt-e ma valami. Én pillanatra elgondolkozom, majd amikor nem rémlik semmi extra, közönyösen vágom rá, hogy semmi.