2016. december 3.

weöres sándor: örök pillanat






Mit málló kőre nem bizol:
mintázd meg levegőből.
Van néha olyan pillanat
mely kilóg az időből,

mit kő nem óv, megőrzi ő,
bezárva kincses öklét,
jövője nincs és multja sincs,
ő maga az öröklét.

Mint fürdőző combját ha hal
súrolta s tovalibbent –
így néha megérezheted
önnön-magadban Istent:

fél-emlék a jelenben is,
és később, mint az álom.
S az öröklétet ízleled
még innen a halálon.











ITT-tan







Giga: - Épp a Palatinus Strandon voltunk, amikor eszembe jutott, hogy Nagyboldogasszony ünnepe van. Úgy, ahogy voltam, fürdőruhában, végigrohantam a városon, és a mise kezdetére még éppen be is estem a templomba. A hátsó padok mögött, strandpapucsban, fürdőruhára tekert törülközővel álltam végig a misét. Szerintem itt engem már így elfogadtak.















Aki ad, elvesz belőlem.








énKÉP(p) - másKÉ(P)p







Féltem, hogy zavarba jön, ha meglátom, ezért ő vett észre engem. Azt mondta, zavarja, hogy nem vezetik, én pedig azt, hogy ha valaki vezet, azt követni kell, és ez éppen arról szólna, hogy magunk után menjünk. Pörgősebbet vártunk, ez igaz, így viszont több figyelmet tudtunk szentelni egymásnak. Megbeszéltük, hogy húzós fizetni egy óráért, amin nem vagyunk jelen, de aztán azt is, hogy ugyanennyit a H&M-ben is otthagyunk egy ruháért, amire talán nincs is szükségünk. És a csapat jó.
NÉZőPONTok. 
Az óra is erről szólt. A nézőpontokról. Talán nem véletlen, hogy pont mi, pont itt, pont most, a dilemma pillanatában találkoztunk. Hogy meggyőzzük egymást. Hogy ez több, mint egy ruha. Hogy ez pont az ellenkezője.








bíróság








: - A principálisom egyszer megkérdezte tőlem, hogy én tulajdonképpen hogyan szoktam a tárgyalást vezetni?
"Tudja, Főnök, az úgy néz ki, hogy van eleje, közepe, meg vége."
Ő erre azt mondta, hogy ez így jó lesz.











bíróság






a tárgyalóból a dolgozószobába menet benézett barátkozni. 


Én: - Komoly, hogy én most a tollad tetején egy házikót látok?
: - Igen. Társasházas ügyet tárgyaltam. Van kiskocsis tollam is, azzal a baleseti kártérítéseknél szoktam jegyzetelni, és van egy leveles is, azt pedig a környezetvédelmi perekre viszem magammal. 








2016. november 30.

bíróság







-val a folyosó közepén beszélgetni kezdtünk, majd valahogy úgy alakult, hogy ő megmutatta a telefonján a rajzait, majd valahogy úgy alakult, hogy én is megmutattam neki a telefonomon a rajzaimat, aztán csak néztünk egymásra, és azt kérdeztük magunktól, hogy tulajdonképpen mi a fenét keresünk mi itt.











ITT-tan







Giga: - Az ITT-tan csoport újév első napján, a szilveszteri buliból esett be a reggeli, hétórás misére. Nem tudom, milyen indíttatástól vezérelve, az első padban foglaltunk helyet, ahol Z.-n a mise közben olyan ólmos fáradtság lett úrrá, hogy minden akaratereje ellenére elszundított. Rocker @ty@ a prédikációjának már a közepe felé járt, amikor az eladdig békésen szundikáló Z. hirtelen nagyot ordítva ugrott fel a padból. Későbbi elmondása szerint álmodott, és álmában szembe jött vele egy hatalmas hóember.
















2016. november 29.

bíróság








Megtudtam a takarítónőről, hogy diszkoszvető volt.















2016. november 28.







A karácsonyi vásáron pocakos turista szarukürtöt vásárol. Rendületlen optimizmussal fújja, fújja, már vörös a feje, de csak nem jön ki hang a hangszerből. A sréhen levő bódéban az árusok nem bírják tovább, egyszerre rázkódni kezdenek a nevetéstől:
- Ebből aztán nem lesz csata!












2016. november 27.








Ősz, lobogó hajú, ötvenes rocker pasi hajt rózsaszín farmerban egy rollert.