2016. június 11.

jogi szeretetszolgálat








Az ügyfél orrsövény ügyben perli tízmillióra a kórházat. Élete az orrsövénye köré összpontosul, kb. száz kiló súlyfeleslegét, hegedűművészi karrierjének derékba törését is erre vezeti vissza. Szakértőt kér kirendelni arra, hogy a nehezített légzés akadályozhatja-e Paganini műveinek magas színvonalú eljátszását, valamint arra is, hogy az őt ért traumák miatt megrendülhetett-e egy életre a bizalma az orvosokban. Teljes mértékben összeférhetetlen, szerinte nincs olyan ügyvéd, aki az ő ügyének az ellátására eléggé alkalmas lenne.
A jogi szeretetszolgálat a kb. fél év alatt kirendelt tizedik ügyvéd után úgy határozott, hogy nem rendel ki többet. Az ügyfél tajtékozva telefonált be, lehordta az összes ügyvédet és a jogi szeretetszolgálat valamennyi tagját mint szakmailag alkalmatlan csürhét. A telefon túlvégén László ült. László bepöccent. Közölte az ügyféllel, hogy ezzel a viselkedéssel csak azt fogja elérni, hogy sem a bíróságon, sem a szolgálatnál nem veszik komolyan: ezért a problémáért tízmilliót kérni egyszerűen nevetséges. És letette a telefont.
László érezte, hogy ennek a beszélgetésnek még folytatása lesz, lélekben már készült, hogy mennie kell rapportra a vezetőséghez. Másnap jött is a levél az ügyféltől. László elkérte, hogy elolvashassa. Az ügyfél - várakozásnak megfelelően - tényleg az előző napi telefonbeszélgetésre reagált. Leírta, hogy a jogi szeretetszolgálat kollégájával folytatott párbeszéd nagyon sok mindenre ráébresztette őt, ami miatt kifejezett hálát érez. Felnyílt a szeme, hogy milyen szánalmas dolog is tízmilliót kérni azért a sérelemért, ami őt érte, ezért már aznap beadványt terjesztett elő a bíróságon, melyben keresetét húszmillió forintra emelte fel.














Vagy tíz éve él Ausztráliában, leveleiből tudom, hogy megtalálta élete szerelmét, már eljegyzésre is sor került. Facebookon utána is nézek az eseményeknek, gratulálok, biztosítom, hogy nagyon szép párt alkotnak. Külön kiemelem, milyen szerencsés véletlen, hogy a vőlegényének is és neki is Horváth a vezetékneve, így ha egybekelnek, még nevet sem kell változtatnia.
Ő: - Akire gondolsz, az a féltestvérem apukám első házasságából. Vele is nagyon jól kijövök, de azért, biztos, ami biztos, küldök egy képet a páromról is!






2016. június 9.

tesz-vesz kórház







Én: - Mikor engedik haza?
Néni: - Holnap. Itt hagyom a kórházat, és otthon újra egyedül leszek Katival.
Én: - Ki az a Kati?
Néni: - Én vagyok.
Én: - Akkor a legjobb társaságban lesz!
Néni: - Én is így látom. Tudja, szeretem intelligens emberekkel tölteni az időmet.








2016. június 8.

jogi szeretetszolgálat








Amikor a Rákóczi úton megpillantok egy rabszállító autót, és az elő reakcióm, hogy integetésre lendítem a karomat, értem meg, hogy a jogi szeretetszolgálatot már, bárhova is menjek, végérvényesen magamban cipelem.








2016. június 5.







A víz halmazállapotainak szentháromsága.