2020. április 17.

pillanatképek koronavírus idején







Anyukámat nagy nehezen rábeszéltem, hogy ne mozduljon ki otthonról, én fogok neki bevásárolni, hogy meglegyen mindene, amíg tart a kijárási korlátozás. Vittem neki két bevásárlószatyornyi élelmiszercikket. 
Amikor megérkeztem, Ő már előre összekészítet csomaggal várt:
- Ebbe a tejfölös dobozba levest készítettem be neked, meg találtam itthon régen elrakott padlizsánkrémet, az abban az üvegben van, és itt van még egy adag pesto is....
Hazafelé sem volt sokkal könnyebb a csomagom. Fogyott is, maradt is. Ilyen, amikor anyukámmal gondoskodni próbálunk egymásról.
 







élettörvény









Megosztotta mindenét, amije (nem) volt.











tartalmas élet









mesÉL.










 

felülkerekedni a nehézségeken







hajsza(lon)



















(Hogy) vagy?
























Reggel pont azon merengtem, hogy iskolás korunkban folyamatosan hívogattuk egymást a leckék, történések, programok miatt, ma meg ez már nem téma. Ekkor megcsörrent a telefonom. Angolosan új szobatárs keresett, hogy pontosan mit hogyan kellene csinálni a munkahelyen. Amikor megemlítettem neki, hogy éppen valami ilyesmi járt a fejemben, ő is mondta, hogy mostanában olyan érzése van, mintha iskolás lenne. Néha nyári szüneten van, néha meg veszi a hátizsákot, beleteszi az aktuálisan elkészített aktákat, kicsi drukk a gyomrában, hogy mindent jól végzett-e el, hogy fogják fogadni a munkahelyen, aztán berakja a fülébe a fülhallgatót, amin ma is ugyanazokat a számokat hallgatja, mint harminc évvel ezelőtt.