2011. augusztus 18.

dilemma


Levágatom a hajam... vagy inkább mégsem?

kultúrest vol.2












egy nő heveredik le a kanapéra, de alighogy lustán elnyújtózik az ágyon, a szoba falai lehanyatlanak, és a semmiből dzsungel fakad. a perc az első látomásé, még nem álmodott tudatára annak, hol volt, hova került, és hogy meztelen. nem szereplője még, csak gyönyörködője saját vakmerő álmának. tömör varázs, bódító dzsungelillat, az érzékszervek környezetnek kiszolgáltatottak: színek, ízek, tapintás - tapintás talán mégsem, hisz akkor már őrjítően valóságossá válna -, szaglás, hallás. a kép mozdulatlan, a fenyegető, lassan pattanásig feszülő veszélyt mintha egy láthatatlan kéz tartaná vissza: az ébrenlét közeli emléke. de a valóságot már elnyelte a dzsungel mély zöldje és a háttérből bűvösen előre lopakodó furulya hangtalan tölti be a vadak lelkét. a zene bűvöli meg a tájat, és ha a háttér fekete néger alakja egy pillanatra is elhallgattatná hangszerét, elszabadulnának bűvös láncukról a rengeteg bestiái.
/Rousseau: Álom/

az orvos avagy a szakszerű ellátás


Doktornőhöz befut egy telefon, hogy a kismama egy bevásárlóközpontban a kint felejtett felmosó felszerelésben elesett, pont a hasára, és ilyenkor mi a teendő? Doktornő gyakorlatias meglátása a következő volt: vegyenek fel jegyzőkönyvet esetleges kártérítési igény érvényesítése végett.

2011. augusztus 17.

T


SIKK-esen kell elindulni (sebességváltás, index, kézifék, körültekintés)
Én rettentően jól éreztem magam, bár zárójelben megjegyzem, az oktató lába valamivel többet volt a féken az enyémnél...


dél


Szétperzselt virágokat hajigálva beszélgettünk a teraszon.

ajándék


Általában kétfajta ajándéknak örülünk: olyannak, amire égető szükségünk van és olyannak, amit magunktól sohasem vennénk meg.

illat


Ismerőseink a napokban megajándékoztak minket egy LANCOME parfümkollekcióval. Épp a varázslatosabbnál varázslatosabb parfümkölteményeket hasonlítgattam össze, mikor a konyhából egyszerre csak finom sült hús illata csapta meg az orromat. Szégyen ide vagy oda, nálam a sült hús nyert.

rend


Anyukám szerint apukám végtelenül rendetlen, mivel az általa használt helyiségekben nem látni fától az erdőt. Apukám magáról kialakított képe szerint ő véghetetlenül rendszerető, mivel centire pontosan meg tudja mondani, mi hol található. Szerintem meg a rend nem szubjektív fogalom.