2020. július 24.

amikor Isten humoránál van









Tegnap este kaptam egy értesítést a felvi.hu-tól, hogy a pontszámom nem érte el a felsőoktatási felvételhez szükséges ponthatárt. Összegezve: volt két 95% fölötti középszintű, három 100%-os emelt szintű érettségim, és egy pedagógushiányos időszakban tanítóképzőre jelentkeztem... Vannak helyzetek, amikor Isten nem erőlteti meg magát, hogy a részletekkel bíbelődjön, egész egyszerűen azt mondja, hogy "NEM". 










családi komédia








Anyu: - Kint ténykedem a kertben, amikor a kapu előtt megáll egy autó, hogy köszörülést vállal, ha van esetleg kicsorbult kés, olló, stb. a háznál. Kérdezem, mennyiért? Mondja, hogy 90 Ft. Bementem, összeszedtem egy-két kicsorbult ollót, meg kést, hogy fenje meg őket. Pár perc alatt el is készült velük, kérdezem udvariasságból, hogy mennyi? Mondja, hogy hát 4 500 Ft. Kerek szemeket meresztve nézek rá, hogy pár perccel ezelőtt még 90 Ft-okról beszélt. Mire ő: hát az centinként és oldalanként értendő. Kapott 1 200 Ft, aztán ment Isten hírével.









családi komédia








(avagy miért is bírom, de nagyon a 80 éves Sárika nénit?)


Sárika néni: - Elmentem a háziorvosomhoz azzal, hogy fáj a nyakam, mire ő mondta, hogy az övé is. Akkoriban tanultam jó masszázstechnikákat, megkérdeztem, hogy esetleg megmasszírozzam-e, hátha az segít? Ő azt válaszolta, hogy igen, az mindneképpen jó lenne. Így hát megmasszíroztam.