2017. június 23.

új bíróság








Két óra sem telt el azóta, hogy megmutatták Hamupipőkének az új helyét, amikor megérkezett Csipkerózsika. Csipkerózsika, amint tudatosult benne, hogy egy fővel bővült a szobája létszáma, első felindulásában kiverte a balhét az Elnöknél, hogy ültessék át Hamupipőkét egy másik szobába, mivel ennyien nem lehet együtt dolgozni. 
Mivel nem volt más hely, Hamupipőke maradt. 
Az idő múlásával Hamupipőke azt tapasztalta, hogy Csipkerózsika egész álló nap kommunikál. Egy nap Csipkerózsika megjegyezte, hogy - bár semmi baja nincsen Hamupipőkével - még mindig úgy látja, hogy hatékonyabb lenne, ha kevesebben ülnének együtt, mert így nem tud koncentrálni. Gyorsan hozzátette, hogy ez egyáltalán nem azért van, mert Hamupipőke zavarná őt, hanem ő, Csipkerózsika az, aki nem tudja megállni, hogy ne pofázzon, ha van, kinek.
Két hónap múlva új kolléganővel bővült a szobalétszám: megérkezett Belle. Egészen Belle megérkezéséig Hamupipőke azt hitte, nem létezik olyan ember, akinek Csipkerózsikánál is több megosztandó gondolata lenne. Tévedett. Belle egész álló nap kell, hogy mondjon valamit. Van, hogy Csipkerózsikának és Hamupipőkének, van, hogy magának. Néha dudorászik is. 
Egyik délután Belle észlelte, hogy az egész napja elment a semmivel, és hogy megfegyelmezze magát, kijelentette, hogy be fog szerezni egy hivatali füldugót, hogy jobban tudjon a munkájára koncentrálni. Az aznap rázúduló kommunikációmennyiségtől kimerült Csipkerózsika erre nem bírta tovább és megkérdezte, hogy mire kell Belle-nek a fülhallgató? Hogy ne hallja magát?

Hamupipőke eközben csendben arra gondolt, hogy szereti a szobatársait, és hogy ebben a szobában lát fantáziát.








új bíróság








Csipkerózsika: - Képzeljétek, nagyon ciki volt: a hatéves fiam csúnyán beszélt a táborban. Megkérdezték, hogy honnan tanulta ezeket a szavakat, mire ő azt felelte, hogy az anyukájától. Még hozzátette, hogy vezetés közben szoktam ilyeneket mondani. És az egészben az volt a legdühítőbb, hogy még az apjára sem tudtam fogni, mivel ő nem tud magyarul.
Belle: - Az enyém jobb. Tegnap mentem a gyerekekért az óvodába, ahol a kocsi riasztója besz@rt. Ott szentségeltem az autó mellett, amikor észrevettem, hogy az egyik anyuka épp igyekszik befogni a befont hajú, tündéri kislánya fülét. A gyerekeim még két évig járnak majd abba az óvodába.










új bíróság





avagy amikor a facebookon élünk


Holdkóros kolléganő: - (elfogódottan) Csipkerózsika, gratulálhatok neked?
Csipkerózsika: - (kérdőn) Mihez?
Holdkóros kolléganő: - Hogy újra babát vársz.
Csipkerózsika: - ???!
Holdkóros kolléganő: - (zavarban) Bocsánat, csak tegnap láttam, hogy posztoltál egy képet a facebookon, amin egy nagy pocak van. Azt hittem, a tied.

(Csipkerózsika a valóságban 55-60 kg-nál nem lehet több, és Holdkóros kolléganővel minden nap találkoznak, napjában többször is....)







 

új bíróság





(Csipkerózsika épp kiragasztott egy képet a falra a gyerekeiről.)

Hamupipőke: - Belle, te nem hozol fényképet a kisfiaidról?
Belle: - Tudod, az a baj, hogy ők folyamatosan mozognak, ezért nincsen éles felvételem róluk.








Belle mesél








A műtő ajtaja mellett ki volt függesztve a jegyzék az orvosokról, akik aznap operáltak:

Dr. Hentes
Dr. Mészáros
Dr. Kontár


















"A világon mindennek van lelke, ami a hangján keresztül szabadulhat fel."


/Oskar Fischinger/









2017. június 19.

új bíróság







Megnyugtató, hogy kattant szobatársak, ha az ember nagyon szeretné, azért még itt is akadnak. Avagy az új, bírósági névtáblánk.



















új bíróság





Kidobós és Túlparázós szobatárs az ebédet shopingolással köti össze. Már kb. másfél órája vannak oda. Benyit az elnök.

Elnök: - Hát a többiek hol vannak?
Én: - .... Ebédelnek.
Elnök: - Két órája?
Én: - Nincs két órája....
Elnök: - Mit esznek, halat?

És kifordul a szobából. Amint kilép ugrok a telefonomhoz leadni a füstjeleket.







varázslatok földje






Hogy készül az ember skype-interjúra? 

Felül szépen felöltözik, sminkel, alul maradhat a leggings.
Megnézi a kamerában, hogy mi látszik a háttérből. 
Ha túl sivár, odapakol egy-két képet, virágot.
Kész is.








K. mesél







Apukám sosem beszélt angolul. Amikor összejöttem életem szerelmével, aki angol, apukám, hogy tudjanak egymással kommunikálni, beiratkozott a kerületi művelődési házba angolórára. Próbált szerepelni, el akarta mondani, hogy ő már nyugdíjas ("I am retired"), ami kellő magabiztossággal úgy sikerült, hogy "I am retarded".

Ez azóta szállóigévé vált a családban.






fodor ákos: levél










Akár a fák télen:
nem-termőn sem tétlen;
ami készül bennem,
óvnom kell, nem „tennem”.