2024. július 29.

 




Mangós, házi készítésű jégkrémet árultak. Nem hazudtak. Tényleg mangós és tényleg házi készítésű volt, de annyira, hogy még a gyümölcsrostok is teljesen épen álltak ki a fagyiból. 









 




Egy pillanatra azt hittem, azért írt rám, mert aggódott, hogy túl sok pénzt vontak le tőlem a tankolásnál, de tulajdonképpen csak az érdekelte, hogy szükség lehet-e még a kidobott nyugtákra, mert szerette volna végre levinni a szemetet.







 





Á. elment Kanadába, hogy fellélegezzen a lelke. Amikor a mélygarázsból kifelé hajtott a kocsijával, tudatosult benne, hogy új életének a Clear Spirit lépcsőház ad otthont.







🍀

 



Nincs okom panaszra. Ezen a nyáron hat darab négylevelű lóherét találtam, melyek mindegyike így vagy úgy Édesapámhoz köthető. Egyet a nagymamám által neki ajándékozott Bibliában, a másik ötöt Kanadában, mely ország számomra egybeolvad Édesapámmal.







 





Van, amikor a lenyugvó nap az utolsó sugaraival még átvilágítja, majd hogy nem átizzítja a házakat. Kiégeti az egész napos zűrzavarok maradékait. Mindennapi fertőtlenítések.










georgian bay

 





A fenyves léptet elnyelő avarpuhasága hatalmas, kemény, meztelen sziklákra vált. A távolban néhány túrázó, hangjukat elsodorja a messzeség. A partra kiérve a szikrázó napsütésben csak a kristálytiszta víz csobogása és a szél suttogása hallatszik. Lefekszünk az embernagyságú, nap melengette kőtömbökre és szemet behunyva hallgatjuk a csendet. Bőrünk érzi a napfényt. Köröttünk az erdő, a tó hullámai időről időre megtörnek a parton, olykor néhány sirály sikolt bele a levegőbe. Olyan tiszta a víz, mint az őt körül ölelő természet lelke. Érezzük, ha még tovább maradunk ott fekve, mozdulatlanul, menthetetlenül eggyé válik a testünk a kőtest melegével, a víz hullámzó frekvenciáival, átlátszó anyagával. Kölcsönhatások. A víz tisztasága hat a part tisztaságára. Minden tisztaság hat a "partja" tisztaságára. A természet csöndes, mindennapi, szertartás nélküli keresztelői ezek. Hogy egy-egy ilyen találkozás után megtisztult lélekkel folytathassuk utunkat. 






















 



Emelt fővel járni a felhőkarcolók között: 

emelkedetté teszi a lelket és a gondolatokat.













 





Mi a varázslat? Talán csak egy kicsike ház, amiben nincsenek fölösleges holmik, egy parányi előkert és hozzá egy fűnyíró, és tudni azt, hogy ugyanez másoknak is megadatik. 








toronto

 



A repülőgép egy kifutópályányi szigeten tesz le, az első látvány pedig, ami a bőröndöt frissen felkapva elébem tárul, a város mágikus felhőkarcolói. Üdv Torontóban.