2016. szeptember 15.

jogi szeretetszolgálat








 Ácával a Móriczig.


Erdőtündérrel a Móricztól.


 Sírunk.


Ők azért, mert fáj.


Én azért, mert nekik fáj.


Miért fáj?


 Miért annak fáj, aki nem érdemli? 


Gyalog a jogi szeretetszolgálattól hazáig.









halmai tamás: passió









Csorog a bárány vére,
de áll a vára -
édes az Úr igéje
szerint az Úr igája.












2016. szeptember 14.

gardrób vásár







Néha számot kell vetni az élettel. Ennek egyik lehetséges módja, ha az ember lánya megszabadul az évek során felgyülemlett ruhadarabjaitól. A standnál megáll egy negyvenes angol nő. Kicibálja a ruhakupac aljáról zsenge lánykorom virágos-romantikus ruhácskáját, helyben magára rángatja, megkér, készítsek róla képet a telefonjával. Egy gimis lányka a kék szoknyámba szeret bele, de mivel neki rövid, elrohan az egyik barátnőjéért, hogy a darab mégis "családban maradjon", és mivel a szoknya csak nem akar jó lenni egyiküknek sem, a csicsergő leánytriász harmadik tagját is az asztalhoz lelkesíti. Egy fiatal nő jó ízléssel választ ki magának három darabot, el is vinné őket felpróbálni, és mielőtt szólni tudnék, hirtelen felindulásból lekapja az ujjáról a jegygyűrűt, és a markomba nyomja annak biztosítékaként, hogy visszahozza a ruhákat. Barátnők kezdik szálalni a ruhakupacot. Egyikük felfelé alkudja az árakat, másikuk a felpróbálni vitt ruhákban tér vissza azzal, hogy azokat a vak is látja, hogy ráöntötték, pénz nincs nála, ki kell vennie a bankból, de addig nálam hagyja a laptopját, amit nem fogadok el, menjen csak ki nyugodtan az új szettben, úgyis visszajön vele. Végül megköszönik az élményt. Mindehhez a hatvanhét éves anyukám asszisztál, aki - saját bevallása szerint - nagyon élvezi a programot.







bíróság









Rokonlélek bírónő: - Három részleget kellene itt kialakítani: az egyikbe a pszichés zavarokkal küzdők mennének, a másikba azok, akik a pereskedésből akarnak meggazdagodni, a harmadikba pedig, akik tényleg az igazukat keresik. Ez utolsóban nagyon kevesen lennének.









2016. szeptember 13.

tesz-vesz kórház








A néni nevetve újságolta, hogy az éjjel véletlenül a kórházi lázmérővel aludt el, ami az éjszaka folyamán észrevétlenül a hátára ragadt, és ahogy reggel ráült a wc-re, az halk csobbanással esett bele a kagylóba.








tesz-vesz kórház





Ül a bácsi a patyolat kórházi ágyon, ölében kés, balról olló, jobbról fogalmamnincsmilyenszerszám, és az ágy lábához kötött madzagokból szatyrot fon.







tesz-vesz kórház







Azt mondta: adni már tudok, de az elfogadást még tanulnom kell. Közben a kezében maradt Merci csokis dobozt lassan visszacsúsztatta a fiókjába. 







2016. szeptember 12.









Az egyik volt szemináriumi hallgatóm fogadta el a jelentkezésemet egy jogiállás-hirdető oldalon. Az ilyen pillanatokért éri meg élni.