2018. július 8.






Szelektáltam a cuccokat a táskámban. Kezembe akadt egy gyógyszertári nyugta is valami 2 554 Ft-os végbélkúpról. Egy pillanatra megálltam, mire nem emlékszem, aztán eszembe jutott, hogy kicsi Bernátnak kellett  gyógyszereket vinnem hétfőn.







új hely






A gépem nem működik, miközben várom az informatikusokat, unottan rajzolgatok a füzetembe. Megjön az infós csaj.

Infós csaj: - Ezt te rajzoltad? De jó! Lovakat is szoktál rajzolni?
Én: - (Honnan jöttek neki a lovak....?) Ebbe eddig még így nem gondoltam bele, de most hogy mondod, tudok mutatni olyat is.








új hely






Én: - Mit szeretsz a munkádban?
Robotoló szobatársam: - (előtte egy tányéron barackok, amiknek épp nekikezd) Nem szeretem a munkámat. Tulajdonképpen azért csinálom, hogy ne legyen időm gondolkodni, mert még rájövök, hogy nincs értelme az életnek. (Kis szünetet tart, közben eszi a barackot.) Ez nem biztos, hogy jó.
Én: - Miért? Puha vagy kemény?
Robotoló szobatársam: - Nem a barack, hanem az, hogy nem szeretem, amit csinálok.








új hely







- A létbizonytalanság szélén táncolt.
- Milyen táncot?
- Haláltáncot.













Mióta airbnb van a házban, a lehető legfurább dolgokkal találom szembe magam. Az udvari fa ágain nadrágtól kezdve bevásárló szatyorig minden megtalálható, lehetőleg olyan magasságban, hogy ne lehessen őket leszedni. Ma pedig, ahogy lenéztem az ablakból a bejárat feletti pléh tetőre, egy komplett csirke csontváz látványa fogadott. Még a kapirgálók is rajta voltak.














Lefényképeztem a villanyórát az éves leolvasáshoz, majd elküldtem a képet a megadott e-mail címre. Kisvártatva jött a válasz, amiben leolvasó55 biztosított arról, hogy nagyra értékeli az igyekezetemet, de a vízórákról lenne szó.... amiből ráadásul négy is van.