2019. március 20.

harmadik évszak











Alex: - Cékla, az Isten áldjon meg, ezerszer elmondtam, hogy Agárdi Péter úgy áll ott, mint a Sors maga, nem pedig mintha pattogatott kukoricát árulna.










2019. március 18.








Rocker @ty@: - Gondoljatok bele. Mit tesz a szülő, ha két gyermeke veszekszik? Igazságot tesz, pálcát tör valamelyik gyerek felett? Vagy próbálja mindkettő álláspontját, igazát megérteni? És mit tesz, ha valahol mindkét gyereknek igaza van? Nem igazságot tenni a nehéz, hanem odaállni mindkettő gyermek mellé, mert mindkettőnek szüksége van rá. Megfeszülni közöttük. (...) Mi lenne, ha egy kicsit kipróbálnánk, hogy amikor azt akarnánk mondani egymásnak, hogy "szeretlek", helyette úgy mondanánk, hogy "áthidalok". Mert fontos vagy számomra, annyira fontos, hogy az irántad érzett szeretetem áthidalja a köztünk lévő ellentéteket.


















Ahogy A. L. tanította:
- I keep on trying to learn and then unlearn.





















A tékozló fiú együtt eszik a disznókkal a vályúból, majd hazaindul.






















Szombaton a Nagy Hideg-hegyen esett a hó. Vasárnap Budapesten rövidujjúban kertészkedtünk.










T. mesél









Az első angol nyelvvizsgámon meghúztak. Visszagondolva, ez a fordulat nem volt annyira meglepő, ha számításba vesszük, hogy a szituációs játékban egy gyorshajtáson kapott sofőrt kellett alakítanom, ahogy egyezkedik a rendőrökkel, én pedig az élethűbb játék kedvéért előhúztam a farzsebemből a pénztárcámat, és megkérdeztem, hogy mennyivel tudjuk lerendezni az ügyet.

















Vöröskének hála, egy darabig még az fog eszembe jutni, ahogy áthaladok az Erzsébet téren, hogy a kezdő tetováló művészek levágásra szánt disznók hátára varrnak kereszteket....