2020. március 28.

pillanatfelvételek koronavírus idején







Tündérbarátnőmmel azt beszéltük, hogy a higiénia óvintézkedésekkel, illetve az előrelátással sosem lehetünk elég körültekintőek, akárhányszor beszélünk másokkal vagy egymással, mindig fény derül valami olyan mozzanatra, ami korábban teljesen elkerülte a figyelmünket. Például, hogy a lakásba bevitel előtt flóraszepttel kellene letisztogatni a csomagolásokat, hogy a maszkok különböző méretűek és a gumijuk is máshogy tart, hogy a kenyeret a 200 °C-re felmelegített sütőbe kellene berakni, hogy a gyümölcsöt, zöldséget szappannal kellene lemosni, hogy van már otthoni karanténpolcunk, stb... Az előrelátás élvonalában azonban vitathatatlanul Lendületesen Stabil Kolléganőnk jár: össze van neki készítve egy bőrönd arra az esetre, ha kórházba kellene mennie. Igen, van, akit nem lehet túlszárnyalni.











2020. március 27.

pillanfelvételek koronavírus idején






Amikor elkezdtük megrohamozni a gyógyszertárakat szájmaszkért, az első gondolatom az volt, hogy előbb vagy utóbb ennek is divatja lesz. 



Már a kifutókon a legújabb modellek.













pillanatfelvételek koronavírus idején








Egy vonzó bevételi kilátásokkal kecsegtető piaci rés: szájmaszk dohányosoknak és alkoholistáknak.

















pillanatfelvételek koronavírus idején







Az átellenben levő ház talajtól tetőig ablakos lépcsőházában egy viszonylag jól öltözött férfi cigarettázik. Cigarettázás közben pedig széles mozdulatokkal gesztikulál. Régi fejemmel skizofréniára gyanakodnék. Az új körülmények között azonban jóhiszemű feltételezésem, hogy a mondandójának a címzettje is jelen van. Három méter távolságban.








2020. március 26.

pillanatfelvételek koronavírus idején






A home office örömére rávettem magam, hogy rendbe tegyem a gépemet, strukturáljak/töröljek/átrendzzek rajta mindent, amivel az elmúlt évek alatt adós maradtam. Pedig senki nem kért rá. Csak úgy jött a gondolat. Magától. Aztán este, amikor beszéltem telefonon Tündérbarátnőmmel, megemlítettem neki a dolgot. Félig viccelődve, félig balsejtelemmel a szívemben jegyeztem meg, hogy ez a nagy rendrakás, remélem, nem annak a jele, hogy hamarosan meghalok. Tündérbarátnőm megnyugtatott, hogy én élni fogok. Ebben maradva búcsúztunk el egymástól. Másnap tönkrement a gépem.










pillanatfelvételek koronavírus idején







Jött velem szemben egy nő az utcán, aki becsülettel felkészüt a koronavírusra: nyakán (!) maszk, fél kezén kesztyű.












pillanatfelvételek koronavírus idején









Írtam Általános Iskolai Orvos Barátnőmnek, hogy tudom, hogy most a járvány alatt hatalmas nyomás nehezedik rájuk, orvosokra, és ha bármiben a segítségére lehetek, írjon. Írt. Megkérdezte, milyen fogásrendű furulyát vegyen a kislányának: barokk/angolt vagy németet?