2018. november 13.

új hely








Átutazó Szobatárs: - Amikor a dolgozat javításakor elkezdtem olvasni azt a választ, hogy "a bűnszervezet jelentése azt jelenti", már tudtam, hogy minden további foglalkozás ezzel a zh-val: értelmetlen.









2018. november 12.

új hely






Tüsténtke: - Leülhetek ide egy kicsit?
Robotoló Szobatárs: - Nagyon nagy a kupleráj.
Tüsténtke: - Nem baj, pont beleillek.















Két ősz él bennem, két ég feszül felettem és két nap süti a tájat körülöttem: az egyik a budapesti, a másik az albuquerque-i.








2018. november 11.

új bíróság









Én: - Hoztam Neked valamit. Ne tekintsd ajándéknak. Ez olyasvalami, amit tíz évvel ezelőtt magamnak vásároltam, de sosem használtam. Majd amikor megláttalak, rájöttem, miért: mert ezt Neked vettem, csak akkor még nem tudtam.
DóraVirág: - Mikor adod már ide?

(...)

DóraVirág: - Van egy pont ilyenem pirosban, viszont ez a lila a kedvenc színem! Ez tényleg mindig is az enyém volt! Köszönöm!

(megcsókolja, és a táskájába csúsztatja)




















A nappalimba toppanva az a jelenet fogadott, amint Klasszikus Műveltségű Drága Barátném Férje tanítói komolysággal mutogatja a kétéves kisfiuknak a falra kiakasztott absztrakt festményemen, hogyan szállnak fel a nádasból a vadludak.












új hely










Átutazó szobatárs: - Tudod, a vadászat nem hobbi. Sokkal inkább szenvedély. Ha az ember képes visszafogni magát, és a versenyszerű trófeagyűjtés helyett nyitott szemmel is járni, lépten-nyomon ámulatba ejtő csodákra bukkan. Ugyan a természet sosem fedi fel kincseit teljesen, de az a pár morzsaszem, amit ad magából sokszor évekre is betölti a lelket. Például van, hogy csak jó széliránnyal sétálok a búzatáblák mellett, és meglátok egy vaddisznókocát átkocogni a csíkos kismalacokkal, vagy két egymásnak ágaskodó szarvast, vagy egy az ördöggyűrűt a vetésben. Persze ősszel nem tartogat ilyen véletlen meglepetéseket az erdő: a zörgő levelek többszáz méterre elriasztják a vadakat. De ha nyáron vagy télen friss hóban taposol, a vadon rejtett élete eléd téved. Na, de nem akarlak feltartani, folytasd csak a munkádat!
Én: - Teljesen úgy érzem magam, mintha ezen a délelőttőn kirándulni lettem volna. Köszönöm szépen az élményt!
Átutazó szobatárs: - Én köszönöm, hogy elkísértél!


















Anyuval a szegedi köztemető platánfái alatt a kocsiban ülve hallgatjuk a telefonomról Rocker @ty@ miséjének élő közvetítését.