2015. október 7.

Bölcsességfog-műtét (néhol naturális)






Egyik rezidens: - Mi a baj?
A fogamat műtő rezidens: - Nézd meg a röntgenfelvételt, és hasonlítsd össze azzal, ami itt van! Szerinted?! (...) Hogy lehet ilyen fogat növeszteni?! (...) Itt maradunk reggelig. (...) Meg sem mozdul. (...) Vágd le innen ezt az ínydarabot, kérlek! (...) Nincs itt Lóránt? Ő adta nekem a hölgyet, segítenie kell. (...) Hogy? Már mindenki elment? (...) Beadok még egy injekciót. (...) Hiába kalapálom, meg se moccan. (...) Ha kihúznám a felső hetest, talán látnék is valamit. (...) Mintha Marcinak már kellett volna zúznia bölcsességfogat... Ő sincs itt? (...) Váltsátok fel Kittit, már nem bírja tartani a kampót. (...) Nem látok semmit, mindene tiszta ödéma lett. (...) Ha ezt befejezzük, ma már egy beteget sem hívok be.

Két óra szájkampó után végül csak szuperlatívuszokban tudok nyilatkozni a doki nénimről. Más rezidens a helyében lehet, hogy bedobta volna a törülközőt. Miután mindannyian megkönnyebbülve lélegeztünk fel, hogy kijött a fog, mondta, ha lenne nála matrica, adna nekem!:-) Azt is mondta, hogy ez volt eddig a legkomplikáltabb eset, amit valaha látott, és azt is, hogy én voltam a legjobb páciense.:-) Az asszisztens végül felajánlotta, hogy lekaparja nekem az ablakmatricát.

Már ma úgy festek, mint egy családon belüli erőszak áldozata.
Mínusz két bölcsességfog és lehet, hogy eltört a hüvelykujjam. Azért úgy néz ki, megmaradok. Valaki vigyázott ránk odafentről. Megyek aludni.



Ui.: És ami mindezek után este, lefekvést (leülést) követően történt, életem egyik legaranyosabb fizikai (!) élménye volt. A fogaim a maguk módján elkezdtek beszélgetni egymással (nem, nem vagyok őrült, és nem a fájdalomcsillapító hatása volt). Egyszerre azt éreztem, hogy élnek, és miután meggyőződtek arról, hogy túl vannak égszakadáson, földinduláson, ki-ki körbefordult megnézni, a szomszédja is épségben megvan-e még, majd izgatottan osztották meg egymással a pár órával azelőtti történések élményeit.


Uui.: És még a pockosodás is - minden jóslás ellenére - csak mérsékelt.


Uuui.: Csak nekem tűnt fel karfiolleves-evés közben, hogy a kis karfiolrózsáknak fog alakjuk van?







2015. október 6.






Nem csinálni. Tenni. Nem tenni. Cselekedni.







R. mesél






Nekem is furcsa a váltás. Hiányoznak az autisták.












Háziorvosom belefeledkezve meséli, hogy a bölcsességfogakat azért kell kiműteni, mert az állkapcsunk folyamatosan rövidül, mire én majdnem rákérdezek, hogy az én állkapcsom mitől rövidül, de még időben leesik, hogy ő időközben evolúciós léptékekre váltott.