2020. január 30.








E Gy R E
Gy E R E









2020. január 29.








KEVESel.
SOKall.
ELÉGedett.










hétmutató







A hétfő: a fénylő.
A kedd: úgy lett.
A szerda: egy sherpa.
A csütörtök: örömlött.
A péntek: az én-te-k.
A szombat: porolgat.
A vasárnap: jó lesz léleknyugágynak.










státuszváltás








A szolgáltató automata telefonos rendszere két irányba terel attól függően, hogy már ügyfelük vagyok-e vagy még nem. A nem ügyfeleknek készült hangfelvételen a betelefonálót még magázzák, az előfizetők részére rögzített hangfelvételeken pedig már tegezik...







2020. január 28.








Angolosan új szobatárs: - Régebben, míg ügyvédként vártam a tárgyalásokra, az emberek a folyosón nem a telefonjukat pötyögtették, hanem beszélgettek, vicceket meséltek egymásnak. A viccmesélés valódi népművészeti ág volt. Rengeteg viccet tudtunk. Fejből. Örömből. Egymás és a magunk szórakoztatására.










2020. január 27.








Tapasztalatszerzések avagy konkrétabban: így kell egyetlen szóval elcs*szni két hónap munkáját.








Tündérbarátnőm mesél








Visszatekintve, a legemlékezetesebb új-mexikói mediációs élményem az volt, amikor az egyik fél teljesen precízen, higgadtan előadta az ügyét, amit én nagyon részletesen, töviről hegyire visszaadtam, belekérdezgettem, rendbe tettük a dolgokat, majd a másik félhez fordultam, hogy mondja el ő is a saját szemszögéből a helyzetet. A nő (másik fél), amint rá került a sor, ordibálni kezdett, széles mozdulatokkal gesztikulált, dőlt belőle a szó, és ahogy mondta és mondta és mondta, vált egyre nyilvánvalóbbá számomra, hogy olyan akcentussal beszél, amiből egy mondatot sem értek. Tényleg egy mondatot sem. Ami ugye azért volt roppant ciki, mert nekem kellett mederben tartanom a beszélgetést. Hosszas ordibálást követően aztán ő is elhallgatott, vöröslő fejjel, várakozón nézett rám, mit fogok visszaadni az elhangzottakból. Elvem, hogy a végsőkig küzdök, így nagyot nyelve, lakonikus tömörséggel és határozottsággal az ő előadását is összefoglaltam: so as we see, you disagree.

















Kicsi Bernát a szülein kívül nem ölel meg senkit, arról is letettem, hogy valaha megpusziljam. A múltkor az apukájával együtt kikísértek a villamoshoz. Ahogy tempósan haladtunk a töltés oldalán, egy pici kesztyűt éreztem a kezemen: megfogta, és a világ legtermészetesebb dolgaként szorította, míg el nem értük a megállót. Amikor felszálltam, még egy kicsit integettek utánam, aztán rohantak haza pisilni.















Barkochbáztunk anyukámmal, mit festettem a hétvégén, és anyukám kitalálta, hogy napfényt.















Reggel munkába menet elhaladt a busz egy kis teherszállító autó mellett, aminek az oldalára az volt kiírva, hogy a cég sürgősségi sütiszállítással foglalkozik. Addig nem ismert nyugalom vett rajtam erőt, ezzel egyidejűleg egy eddig beazonosítatlanul kavargó hiány tűnt el végleg a lelkemből: mától, ha munka közben azt érzem, intravénás sütiadagolásra van szükségem, már tudni fogom, hogy van, hova fordulnom.