2024. szeptember 14.

párbeszéd a buszon







- Tudom, hogy nagyon szereted A gyűrűk urát, de te nem vagy Zsákos Frodó. Magasabb vagy és nem szőrös a lábad.









2024. szeptember 13.

 








Olyan szabályosan esik az eső, mint óramutató kattogása az üres szobában.


(Kép: Gozner Gertrud: Esett)








 












it ends with us

 



A megkeményedett lélek mindig össze van törve. A gyógyító legnehezebb munkája átjutni a falakon. A művészet finom kezű sebész. Láthatatlan szikével dolgozik, folyékony pengéje bejut a legeldugottabb résekbe anélkül, hogy fölösleges sérelmet okozna. Mindig pont ott és pont annyit vág, amennyit kell. Féltőn detektál, tűpontosan metsz. Sose nyes többet és mélyebbre attól, mint amennyit a lélek elbír. Rétegenként. Újra és újra. Végtelen türelemmel és kímélettel végzi el a munkát. Kimossa a berekedt fájdalmakat. Könnyek: sebtisztulás. 

Minden katarzis másokat is tisztít. A mindenség sírja ki a mindenség fájdalmát. Így lesz mindenki öntudatlanul gyógyuló és gyógyító is egyszerre. A legcsodásabb összefonódások. Mint a sirató asszonyok, egymás (könny)csatornáivá válunk, segítünk kisírni egymásnak azt, ami a másikban hozzáférhetetlen. 







 




Széppé kell nézni.
Jóvá kell szeretni.







2024. szeptember 11.

 





Divatlap kolléganő farmerben, tornacipőben és egy egyszerű piros mintás felsőben jött be dolgozni. Rögtön meg is kérdeztük, jól van-e? 








2024. szeptember 8.

"sminkbaleset"

 




A kocsiban valahogy szóba került a Schindler listája. Felidéztem magamban a jelenetek drámaiságát, és ahogy így beszélgettünk, a napszemüveg alól csöndesen folyni kezdett a könnyem. Ez még önmagában nem lett volna probléma. A probléma ott kezdődött, hogy a szempillaspirálom nem volt vízálló, és ahogy a könnyek elkezdték feloldani, veszettül kezdte marni mindkét szememet. Külterületen haladtunk, a forgalom 70 km/h-át diktált, leállósáv, kijárat sehol. Két hunyorítás között próbáltam tartani a kocsit az úton, és imádkoztunk, hogy a következő benzinkút minél hamarabb tűnjön fel.