2017. február 18.

élet(halál)kereszteződés








Felnéztem a könyvből, amikor a ködből valami szürkésbarna - igen, mókus - rohant be az aszfaltra. Csak annyit tudtam kimondani, hogy "vigyázz, mókus!", de már késő volt. Az út menti erdőből egyenesen a kocsi elé vágott. Mindkettőnk lélegzete egy pillanatra megállt. Döccenést nem éreztünk. Hangot nem hallottunk. A visszapillantó tükörben az út üres volt: a mókusnak sikerült olyan időben és tempóban kitörnie, hogy pont átszaladjon a kb. 80 km/h-val száguldó kocsi kerekei között. A szívünk még jó pár perccel később is hevesen kalimpált. Ennek a mókusnak őrangyala volt. Tuti, hogy volt neki.








jegyek









A jegyirodán ma beváltottam a két jegyre szóló 50%-os kedvezményt. Kértem a két jegy mellé egy harmadikat is, amit a jegyárus ugyancsak 50%-kal számolt el, és amikor szóltam, azt mondta, hogy ez jól van így.
















Az utak az emberekben vannak.











jogi szeretetszolgálat








Erdőtündérrel beszélgettünk, amikor leszólított minket egy hajléktalan, akit meghívtam egy szelet pizzára, amit végül Erdőtündér fizetett ki, mivel a kasszánál derült ki, hogy kártyát nem fogadnak el. 

Még nem beszélgettünk úgy Erdőtündérrel, hogy ne jött volna oda hozzánk egy hajléktalan.