2023. december 30.

renoir-kiállításon

 




Boróka képenként leül a földre és közli, hogy haza akar menni. Áca próbálja tartani benne a lelket, óvatlan pillanatokban csokoládéval tömi és igyekszik játékos feladatokat kitalálni a képekhez, de mindhiába. Boróka már a márványpadlón fekszik alváshoz összegubózva. Végül a nagy tömegben odasodródunk az egyik legharmonikusabb műalkotás elé. Áca Borókához fordul és lelkesen megkérdezi, mi tetszik neki a legjobban a képen? Boróka összeszedi magát, hosszan, komolyan, négyzetcentiméterről négyzetcentiméterre végig mustrálja a festményt, majd műértői kategorikussággal nyilvánítja ki, hogy semmi. 









kasszazárás

 





Már minden (csillag)jegy elfogyott.








hagyományok







Néha hagyom.
Máskor nem hagyom.








kihívás 2024-re avagy esőtánc helyett hótánc

 





Nyissuk meg a vágyainkat, adjunk szívből másoknak, hozzuk ki a legjobbat magunkból, legyünk egyre lelkesebbek és gyermekibb lelkületűek, hogy jövő karácsonyra még nagyobb pelyhekben hullhasson a hó! 

Mert az ilyeneké a Mennyek országa!






 













 



Bernátnak és Kristófkának a fénykiállítást végigjárva elmeséltem Alice kalandjait Csodaországban és Tükörországban. Miután kb. másfél óra folyamatos mesélés után a végére értünk a kalandoknak, Kristófka megfogta a kezem, hogy meséljek tovább, mintha Alice egy valós személy lenne végeérhetetlen mesékkel, amik soha, de soha nem fejeződnek be. Mondtam neki, hogy Alice-nak csak ez a két története van megírva. Kristófka erre ugyanolyan természetesen, mint az előbb, felszólított, hogy akkor a harmadik történetet találjam ki én. Számára nem volt kérdés, hogy Alice-nak további kalandjai is vannak, és nem zavartatta magát attól a ténytől, hogy ezeket eddig még nem írták le. És nézett rám a kisgyermekek bizalmával és nyugalmával, hogy a felnőttek sosem hagyják abba a mesélést és ő sosem fog kilépni a mesék varázsatmoszférájából. Tulajdonképpen így fejezte ki, hogy nem szeretné, ha ennek az élménynek vége szakadna. 

Alice Tükörország után tiszteletét fogja tenni Fényországban is.





 




Ötéves Kristófka beállt a világító szív mögé, hogy fotózzuk le őt ott, mert ő a Szeretet. 







 




Egy bundába öltözött, jó megjelenésű nő magassarkúban tolt egy fogyatékos kislányt babakocsin az aluljáróban. A kislány ugyanolyan szépen felöltöztetve, lábán topánka, hajában masni, fejét forgatva hangosan kacagott és tapsolt. Egy hajléktalan férfi a fal mellől nézte őket. Lassan felemelkedett a helyéről, kicsit tétovázott, aztán tiszteletteljesen odalépett a nőhöz és pénzt nyújtott át neki. Minden pénzt, amit aznap koldult. 






közlekedési szabályok

 



Jobbról érkezőké az elsőbbség.
Villamosoké az elsőbbség.
Hölgyeké az elsőbbség.