2019. november 6.








Tündérbarátnőm: - Úgy néz ki, hogy ma már semmi értelmes dolgot nem tudok csinálni, így előbb is találkozhatunk.









infp gyógyítók jelmondata








"Istenem, segíts nekem, hogy mindent befejezzek, amit elk..."









2019. november 4.










Jóga: saját test- és léleksúlyos gyakorlatok.













útközben - hobbit(-)lak







Olyan volt, mint egy nagyra nőtt hobbit munkás overálban. Az az érzésem volt, hogy nem tud elégszer felbukkanni ahhoz, hogy természetesen tudjam kezelni a jelenlétét. Egy dolog szavak nélkül is biztossá vált: G. nem a normális gondolkozás szerinti jelenség. Nem is szólt senkihez, csak mosolyogva nyugtázta a jelenlétünket, és csendben tett-vett a  saját házában, mint egy kísértet: szerelt, befűtött, ebédelt. De legtöbbször csak elsétált közöttünk.

De ha még csak ő lett volna! De ott voltak a csendmeditációsok is! Ők meg szótlanul, lelassított léptekkel jártak-keltek a házban sálakba burkolózva vagy kicsi bögrével a kezükben, reggel pedig mozdulatlanul beálltak a kert egy-egy pontjára, ahol egymástól jó tíz-húsz méterre, egyenesen, pokrócokba bábozódva bámultak maguk elé a sárgán hullongó levelek között. 

Magunkban persze jót szórakoztunk azon, milyen fura emberek is mászkálnak körülöttünk!

Második nap délután aztán Útközbenszandra kitalálta, hogy lépésmeditációban járjuk be a telket: a végtelenségig lelassított léptekkel, némán haladtunk egymás után libasorban a kertben. És mikor így elindultunk, lépdelt velünk szembe G. a hobbit hajával, munkásruhában, szótlanul billegetve a fejét. 

Ennél a találkozásnál valami megpattant bennem. Azt hiszem, egy pillanatra kívül helyezkedtem téren és időn, és valami külső nézőpontból láttam rá a kertre és magunkra és G-re. És majdnem hangosan felnevettem. Ekkor már nem őt mondtam volna furának, hanem magunkat. Vagy mindannyiunkat. Sok kicsi ember, aki próbálja komolyan venni magát. Komolyan tenni valamit, amiben hisz, miközben kívülről rettenetesen komikus minden ténykedése, ruhája, mozdulata. Komikus, magányos, esetlen és a végtelenségig szeretni való. 

Azt hiszem, egy pillanatra úgy láttam magunkat, ahogy az Isten láthat minket. 
















Annácskával Gestalt-coachingoltunk: saját magát kellett coacholnia, egyszer a "coach székben" ülve, máskor a "coachee helyén", váltogatva oda-vissza a szerepeket. Nagyon lelkesen és bátran vetette bele magát a feladatba, hozta a széket, pattant egyik helyről a másikra, még a gyertyát gyújtogató, kíváncsiskodva föl-le járkáló pincérek sem zavarták. A végén hulla fáradtan lezárta az ülést, visszavitte a széket a helyére, és megbeszéltük a tapasztalatait. Többek között megkérdeztem, mi volt nehéz számára a feladatban?
Annácska: - (kimerülten, nevetve) Minden....
Én: - (...) És mi volt könnyű a feladatban?
Annácska: - (határozottan) A szék.
















A kiállítás közepén odasúgtam Ácának, hogy van nálam Korpovit keksz, ha kiértünk, adok. Áca határozottan odasúgta nekem, hogy múzeum ide vagy oda, csúsztassak egy darabot a kezébe, mert éhen hal, és a bekamerázott terem közepén egérke módjára elmajszolta a kekszemet. 
Ahogy kiértünk a levegőre, fellelkesült, hogy megmutat nekem egy remek éttermet az Erzsébet híd lábánál. Korgó gyomorral vettük lefelé a lépcsőket és a kikövezett utakat. Az étteremben lehuppantunk egy asztalkához, de azon nyomban huppantunk is fel, amikor megláttuk az árakat. Mondtuk, sebaj, elindulunk visszafelé, útközben majd csak találunk valamit! Irány a Francia Intézet! 
Gondoltuk, megvárjuk a villamost. Már vagy fél órája beszélgettünk a megállóban, amikor gyanús lett, hogy egy villamos sem közlekedik. Elkezdtünk az Erzsébet hídtól begyalogolni a Lánchídig, közben már kopogott a szemünk az éhségtől. A Francia Intézethez érve kiszemeltünk egy asztalt a teraszon, ledobtuk a cókmókokat, kezdtük nézegetni a menüt. Ekkor jött a pincér, hogy fél óra múlva zárnak, mert rendezvény lesz, már nem vesznek fel új rendelést. Mit volt mit tenni, szedelőzködtünk, caplattunk tovább.
A Margit hídhoz közeledve megpillantottunk egy üres asztalkát, nyomban elfoglaltuk, csentünk két étlapot, és kinéztük az ebédünket. Ekkor már 14-15h felé járhatott. Ugyanebben a pillanatban mellénk toppant a pincér, hogy közölje, hogy a vendégek nagy számára tekintettel, kb. 3/4-1 órát kell várni az ételre.
Végül egy ürességtől kongó vegán étteremben kötöttünk ki. Étel - bármi is volt az - ennyire jól mindkettőnknek régen esett.














(Amikor a családom próbál kapcsolódni az általuk értelmezhetetlen világom egy részéhez.)



Keresztapám: - Egész reggel itt vártam rád korhadt fa állásban.