2019. augusztus 26.

útközben - szél lány













Szél lány befizetett egy jógatáborba, hogy ott egy percet se jógázzon. Csak reggelizzen. Reggeliknél segített az előkészületekben, barátságosan elcsevegett mindenkivel, aztán, mintha ott sem lett volna, nyoma veszett. Elnyelte Rovinj forgataga és az Adria. Így történt ez minden reggel egy héten keresztül. 









útközben - találkozások










Miénk volt a last minute kocsi és az útkereső szoba.










útközben - buszjegy












Szerencsére túl sokba került a buszjegy hazafelé, ezért (?) maradtam. 



















útközben - naplementés kajaktúra













Amikor a naplementés kajaktúrára jelentkeztem, még nem tudtam, hogy ez azt jelenti, hogy 6,2 km-et fogunk evezni a nyílt tengeren. De hátra néztem, és Péter ült mögöttem. És Péter azt mondta, hogy ne féljek. 

Akinek pedig Péter mondja, hogy ne féljen, annak valóban nincsen félni valója.


















útközben - a kert










Első ránézésre egy gazos, hangyákkal és szúnyogokkal teli dzsumbujnak tűnt. Majd napról napra, ahogy nyílt ki a lelkünk, a kert is úgy öltött új és új formát. Az utcai kiskapun belépve zsálya és korzikai menta, bentebb rozmaring és levendula balzsamosan hívogató illata fogadott. A hangyák egy szigorúan kitaposott mini országúton közlekedtek. Egy szöcske rendszeresen a jógamatracomon sütkérezett, a border collie pedig otthonosan telepedett le a reggeliző asztal lábánál. A belső szentély formálódásával a kert is egy élő, zsongó templommá alakult át.

Varázskertté. 
Gyógykertté. 
Meleg öleléssé. 

Test és lélek sebeinek gyógyírjává. 









útközben - búcsúzás az esti tengerparton










Szél lánnyal ülünk este a rovinji tengerparton, mellette fél zacskó mogyorós chips. Lassan szívja a cigijét, közben mértékkel kortyolgat a dobozos sörből. Elmondja, hogy imádja figyelni az elhaladó embereket, hallgatni, milyen nyelveken beszélnek. Régóta próbálja megfesteni a lámpák fényét a vízen, de még nem sikerült neki. A buszon idefelé lejegyezte, hogy mindennek az árnyéka fekete. Az éjszakai tenger szerinte olyan fekete, sűrű és gömbölyűen hullámzó, már-már kézzel fogható, mint a higany. 











Tündérbarátnőm mesél









A nyaralásom nem hozta meg a várva várt boldogságot, de ennek ellenére minden nagyon jól alakul: már egy hete egy ágyban fekszem egy horvát lánnyal, és egy ismeretlen román hapsi alszik kint a kanapémon.